Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het schieten (oefenen en koningsvogelschieten) heeft ca 40 jaar plaatsgevonden achter café Kersemakers. Daar de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden werd ca. 1985 besloten om te gaan uitzien naar een andere locatie. Maar dat was sneller gezegd dan gevonden. De schutterij “St.Sebastianus” uit Puth stak de helpende hand toe, zodat we van hun accomadatie konden gebruik maken. Toen ook “St.Sebastianus” in 2003 problemen kreeg heeft “St.Joseph” nog twee jaar gebruik kunnen maken van de accommodatie van schutterij “St.Gertrudis” Amstenrade.

Maar de kogelvanger had op diverse plaatsen al zijn intrede gedaan en schutterij “St.Joseph” had inmiddels ook besloten om een kogelvanger aan te schaffen.

In 2005, na maandenlange protesten van een van de buurtbewoners, was het eindelijk zover en er kon een aanvang worden gemaakt de plaatsing van de kogelvanger. Omdat de tijd begon te dringen voor het verkrijgen van de benodigde subsidies, moest er onder niet al te beste omstandigheden worden gewerkt.

Maar de leden waren zo enthousiast, dat ze eindelijk weer een eigen schietaccomodatie kregen, dat het slechte weer werd getrotseerd. Met een kop koffie en een beker soep, soms broodje met worst, hielden de schutters de moed erin en werden de werkzaamheden op tijd geklaard. Op 1 april (geen grap) werd de kogelvanger geplaatst door de fa. Janssen Products uit Hamond-Achel (B)

Er werd doorgewerkt ondanks de sneeuw. Een gat van 2 x 3 x 0,9m moest worden uitgegraven.

Schiet

 

Schiet 2

Beton werd handmatig gemaakt i.v.m. vorst

beton

De kogelvanger werd gemonteerd

kogelvanger

 

En dit was het eindresultaat.

Kogelvanger af

Al met al mag gesteld worden dat in korte tijd veel werk is verricht door de leden van de schutterij. Hierbij mag aangetekend worden dat de medewerking van de gemeente Schinnen voortreffelijk is geweest.

Op zondag 3 april vond de eerste schietwedstrijd plaats, n.l. het koningsvogelschieten en op zondag 11 september werd het schietterrein (Sjöttershöfke) officieel geopend met een drietallen concours voor de verenigingen en inwoners van Sweikhuizen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.