DE GEVAREN VAN LENTE RIJDEN BEGRIJPEN

Warmer weer betekent meer mensen op straat. Als je in het centrum woont of werkt, zul je al snel merken dat het aantal fietsers, motorrijders, skateboarders en voetgangers de wegen en trottoirs vult. Let goed op uw omgeving en zorg ervoor dat u niet alleen gefocust bent op de andere voertuigen om u heen.

In tegenstelling tot de meeste volwassenen, besteden kinderen vaak niet zoveel aandacht aan hun omgeving. Ga langzamer rijden en zorg ervoor dat u zich bewust bent van uw omgeving wanneer u zich in uw auto bevindt, vooral als u zich in een schoolzone of woonwijk bevindt. Het feit dat de sneeuw is gesmolten, wil niet zeggen dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het weer. Studies hebben aangetoond dat rijden in de regen net zo gevaarlijk kan zijn als rijden in sneeuw.

Vermijd zoveel mogelijk door een kuil te rijden. Als er geen manier is om er een te vermijden, doe er dan alles aan om veilig te vertragen voordat u erop slaat. Rem niet helemaal, want dit kan zelfs meer schade aanrichten. Het warme weer brengt niet alleen meer mensen naar buiten, maar het betekent ook meer dieren. Als u zich in een landelijke omgeving bevindt, is het belangrijk dat u op uw hoede blijft voor dieren.

www.hallorijbewijs.nl