GRONDSTOFFEN IN GLASSAMENSTELLING

Zand

• Zand is de meest vuurvaste van de belangrijkste grondstoffen, of het moeilijkst te smelten; het is van cruciaal belang dat het voldoet aan vrij rigide maatspecificaties.

• De deeltjesgrootteverdeling is typisch tussen 40 (0,0165 inch of 0,425 mm opening) en 140 mesh (0,0041 inch of 0,106 mm).

• Maatspecificaties voor de overige grondstoffen zijn afhankelijk van de zandspecificatie.

• Aangezien grotere deeltjes van verschillende grootte de neiging hebben om te scheiden tijdens de materiaalstroom, moeten de andere materialen worden gedimensioneerd om de effecten van deze segregatie te minimaliseren.

Scherven

Scherven, of gerecycled glas, verbetert de efficiëntie van de oven, inclusief het energieverbruik. Alle glasscherven moeten echter worden bewerkt om niet-glasverontreinigingen te verwijderen en om uniformiteit in grootte te creëren:

Cullet wordt meestal met kleur gescheiden, geplet tot een maximale grootte van ¾ van een inch en gezeefd en gestofzuigd om verontreinigingen te verwijderen.

Etiketten, aluminium doppen en niet-magnetisch metaal worden allemaal als verontreinigingen beschouwd.

Ondergeschikte ingrediënten zoals klaringsmiddelen, ontkleuringsmiddelen en kleurstoffen worden toegevoegd aan de typische samenstelling van containerglas. De meest voorkomende klaringsmiddelen zijn sulfaten in combinatie met koolstof.

www.wingman-montage.nl